Deurtje goed op slot: Doorax Sloten helpt je daarbij

Doorax Sloten zijn sloten die zijn gemaakt om deuren goed te beveiligen. Door een slot op de deur te hebben, houd je mensen buiten en zorg je voor een veilig gevoel. Ook liggen persoonlijke eigendommen veilig achter slot en grendel. Naast de veiligheid hebben sloten nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd naar alle voordelen ervan? In dit artikel lees je alles over Doorax Sloten, de voordelen ervan en het plaatsen.

Wat zijn Doorax Sloten?

Doorax Sloten bestaan uit een cilinderslot. Een cilinderslot werkt met pinnen. Deze pinnen zijn in een bepaalde reeks gerangschikt. Deze reeks pinnen werkt volgens het patroon van een sleutel. Wanneer de sleutel het juiste patroon heeft, kan deze de deur openen. Als je de sleutel draait, gaan de pinnen aan de kant en zal het slot vanzelf opengaan.

Gemakkelijk te vervangen

Doorax Sloten hebben vele voordelen. Een eerste voordeel van de sloten is dat ze gemakkelijk te vervangen zijn. Ben je je sleutels verloren? Of vind je het prettig om de zoveel jaar je sloten te vervangen? Is dat met Doorax Sloten heel erg goed mogelijk. Het is een klus die je eenvoudig zelf kan klaren. Je bestelt een nieuw slot online en kan deze vervolgens zelfstandig in de deur plaatsen. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat je sloten niet verslechteren en dat je zelf altijd toegang hebt tot je woning.

Voordelig met inbraakbeveiliging

Een ander belangrijk voordeel van de Doorax Sloten is dat ze bijdragen aan een veilige woning. Deze cilindersloten zijn goed beveiligd tegen verschillende inbraaktechnieken. De sloten van Doorax houden inbrekers gemakkelijk buiten de deur. Dit geeft jezelf een veilig en fijn gevoel. Zeker wanneer je ’s avonds naar bed gaat, hoef je enkel en alleen de deur op slot te draaien om je veilig te voelen.

Geschikt voor iedere deur

Een laatste voordeel van de Doorax Sloten is dat het cilinderslot geschikt is voor iedere deur. Niet alleen voor de voordeur, maar ook voor de schuurdeur, kastdeur of poortdeur kun je deze sloten gebruiken. Hierdoor zorg je ervoor dat je zowel de binnenkant en buitenkant van je huis kunt beveiligen. Doordat er verschillende maten zijn, kun je de perfect match vinden voor op verschillende deuren.

Naast dat er verschillende maten zijn, zijn er ook verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld een dubbele cilinder. Dat is een slot met aan beide kanten een sleutel. Een andere optie is een halve cilinder, dat is een slot met aan één kant een sleutel. En als laatst heb je een cilinderslot met een draaiknop. De Doorax Sloten komen vaak in dubbele cilinder.

Het plaatsen van Doorax Sloten

Zoals eerder beschreven, is het plaatsen van de Doorax Sloten vrij eenvoudig. Voor het plaatsen van het slot is het belangrijk om als eerste de cilinder van het andere slot eruit te halen. Je hoeft voor het vervangen van het slot vaak niet het gehele slot te verwijderen. Over het algemeen is het vervangen van de cilinder al genoeg. Wanneer je de ene cilinder eruit hebt gehaald, vervang je deze met de nieuwe cilinder. Deze druk je in de deur. Hierna controleer je het slot met de sleutel.