Waarom zou je vitrages kopen? Lees onze handige tips en trucs!

Je gaat nieuwe gordijnen kopen en nu ga je nadenken over welke gordijnen het beste bij je smaak en interieur passen. Nu heb je iets gehoord of gelezen over vitrages en je denkt er serieus over na om ze te kopen. Dat is heel goed mogelijk, maar dan is het wel handig dat je eerst onze handige tips en trucs leest. Want deze soort gordijnen hebben wel een aantal voor- en nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn. Lees snel verder als je zeker wilt weten of een vitrage de beste keuze voor je is.

Niets meer dan raamdecoratie

We vallen direct met het gordijn in huis, want vitrages zijn alleen interessant als je op zoek bent naar raamdecoratie. Ze hebben feitelijk geen functie behalve dat ze een groot raam gezellig en sfeervoller maken. Dat is natuurlijk een goede keuze, maar ze laten volop licht door en mensen kunnen ook makkelijk bij je naar binnen kijken. Daar moet je jezelf wel bewust van zijn. Vaak moet je ze ook combineren met andere soorten gordijnen, zodat je die kunt sluiten als je het donkerder wilt maken of als je wilt genieten van meer privacy. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende gordijnen als je op de dag veel tv kijkt of thuiswerkt of kies voor inbetweens als je wel naar buiten wilt kijken, maar geen pottenkijkers wilt.

Het verschil tussen inbetweens en vitrages

Laten we maar gelijk even het duidelijke verschil tussen inbetweens en vitrages uitleggen. Inbetweens zitten tussen normale gordijnen vitrages in. Ze zijn van dikke stof gemaakt, laten iets minder licht door dan vitrages en ze zorgen voor privacy. Je kunt wel naar buiten kijken, maar mensen kunnen niet bij je naar binnen kijken. Dat natuurlijk ideaal is! In de basis hoef je inbetweens ook niet te combineren met andere gordijnen tenzij je echt meer privacy wilt hebben of donkerder wilt maken. Dan heb je normale of verduisterende overgordijnen nodig.

De kleuren en materialen waar vitrages in en van verkrijgbaar zijn

Je hoeft niet bang te zijn dat je keuze uit kleuren en materialen beperkt is, want vitrages zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. Of je nu op zoek bent naar een felle, zachte of neutrale kleur die ook uitstekend bij je smaak en het interieur past. Je kunt zelfs voor donkere vitrages kiezen als je dat wenst. Ook op het gebied van stofeigenschappen heb je wel wat keuzes te maken en doorgaans worden vitrages van lichte stoffen gemaakt. De keuze die je maakt is wederom afhankelijk van je inrichting en natuurlijk je persoonlijke voorkeuren. 

Waarom vitrages kopen?

Je hebt een hoop stof tot nadenken, maar je hebt nog geen stof om vitrages of andere soorten gordijnen op te hangen. Waarom zou je voor vitrages kiezen? Wij zetten de voordelen op een rijtje;

 

  • Vitrages zorgen voor meer sfeer en gezelligheid
  • Vitrages zijn puur decoratief
  • Eenvoudig op te hangen
  • Je kunt naar buiten kijken
  • Je kunt genieten van een natuurlijke lichtinval